Presunúť na hlavný obsah

V Čadci vyrástla nová tenisová hala a kurty najvyššieho štandardu

Šport

Ide o ukážkovú spoluprácu. Unikátny projekt je výsledok spolupráce medzi mestom, spoločnosťami Teraz a Vitality Park a Fondom na podporu športu.

Fond na podporu športu žiadosti mesta vyhovel a poskytol dotáciu 270-tisíc eur, ktorá pokryla polovicu nákladov na výstavbu haly. Druhú polovicu za financovali partneri projektu z vlastných zdrojov.

Vitality Park - nový a moderný tenisový stánok

Realizátor projektu je spoločnosť Vitality Park, ktorú podporuje najväčší partner, spoločnosť TERAZ a.s. na čele s Ing. Jozefom Vahančíkom, PhD., MBA. Výrazným finančným partnerom je Fond na podporu športu, a to sumou viac ako 270-tisíc eur a taktiež mesto Čadca, primátor JUDr. PhDr. Matejom Šimáškom, PhD , ktorý bol ústretový a nápomocný pri tvorbe projektu a žiadosti o dotáciu Fond na podporu športu.

Tenisová hala je len začiatok, investor pokračuje v smelých plánoch. Nafukovaciu tenisovú halu doplnia ešte vonkajšie kurty s antukou, hotel, reštaurácia, kancelárske priestory, šatne a wellness centrum. 

Dušou projektu je pán Miloš Herman

Myšlienka vznikla v hlave žiaľ už bývalého predsedu tenisového klubu Čadca Miloša Hermana. Ten v roku 2021 prehral boj s vážnou chorobou, a tak sa už nemohol dožiť finalizácie projektu, ktorého myšlienku dali tieto spoločnosti a mesto Čadca do dnešnej výslednej podoby. Česť jeho pamiatke. 

Galéria